ماساژ درمانی و خصوصیان آن
ماساژ درمانی
ماساژ روشی کهن اما پویا در دنیای جدید است که در عین سادگی دامنه کاربردی گسترده دارد.
ماساژ به عنوان روش سیستماتیک از لمس در دستکاری بافتهای نرم بدن به منظور حصول اهداف درمانی است. ماساژ فقط فشردن عضلات نیست بلکه تحریک نقاط مخصوصی از خطوط اصلی انرژی بدن میباشد که با فشردن این نقاط گرههای موجود که سدّ راه جریان انرژی حیاتی بدن شده اند برطرف شده و به حرکت روان انرژی در خطوط اصلی بدن کمک میشود.
از مزایای ماساژ میتوان به این موارد اشاره کرد: برطرف کردن درد؛ کمک به درمان سیاتیک و دیسک؛ کاهش درد؛ زایمان؛ بالا بردن سیستم دفاعی بدن؛ افزایش جریان خون در ناحیه مورد درمان؛ کاهش اضطراب و استرس؛ گرفتگی عضلات؛ دفع مواد زائد حاصل از متابولیسم همچون اسید لاکتیک
خصوصیات ماساژ درمانی
1. نداشتن عوارض جانبی
ماساژ یکی از راههای درمانی است که به علت عدم استفاده از هیچ گونه دارو یا ماده غذایی میتواند یکی از مطمئن ترین راههای درمان بیماری باشد که عوارضی را در پی نخواهد داشت.
2. کمک به تسریع روند درمان و اثر بخشی دارو
اثربخشی یکی از مهم ترین خواص داروست که میتواند آن را به عنوان یک معجزه در درمان بیماریها معرفی کند. در کنار داروها ماساژ یکی از بهترین روشها برای سرعت بخشی به دارو و تاثیر روند دارو بر یک بیماری است که حتی در برخی از موارد میتواند سرعت اثربخشی دارو را حتی 10 برابر کند.
3. اثرگذاری سریع روی عضو مورد نظر
تمامی اعضای بدن انسان یک سری نقاطی را در سراسر بدن دارند که اگر آن نقاط را به دقت بررسی کرده و آنها را پیدا کنیم میتوانیم با اعمال ماساژ بر آن نقاط، عضو مورد نظر را به خوبی تحریک کرده و به سرعت بر روی آن عضو اثر گذاری کرد.
4. بیدار کردن عضو خواب و کم کار
زمانی که یک عضو در حالت خواب باشد و یا کارکرد آن با مشکل مواجه شده باشد قبل از اقدام به هر کاری ابتدا باید آن عضو را بیدار کرده تا هوشیار شود و آنگاه به تزریق و تجویز دارو مشغول شد. چرا که بیدار شدن عضو به تاثیر دارو بر آن بسیار اثر گذار تر از زمانی خواهد بود که بخواهیم به یک عضو در حالت خواب دارو تزریق کنیم.
5. قابلیت اجرا روی بیماران بی هوش و یا در حالت کما
یکی از مشکلات اساسی درباره بیمارانی که در کما هستند و یا در حالت بیهوشی به سر میبرند این است که امکان دارو دادن به چنین بیمارانی خصوصا از طریق خوراندن دارو تقریبا ناممکن است. اما در بحث ماساژ درمانی بدون نیاز به خوراندن دارو میتوان مراحل درمان آنها را شروع کرده و حتی آنها را از حالت بی هوشی نجات داد.
6. تشخیص بیماری، پیشگیری و درمان
از مهم ترین ویژگیهای ماساژ نسبت به سایر درمانها این است که علاوه بر پیشگیری کردن از بیماریها و درمان آنها میتواند یکی ازبهترین ابزار برای تشخیص بیماری نیز باشد که همین امر ماساژ را از سایر درمانها متمایز کرده است.
نکته: برای اینکه بدانیم کدام عضو از اعضای بدن ما دچار مشکل شده است باید آن نقطه یا نقاطی که مربوط به همان عضو باشد را ماساژ بدهیم که اگر آن نقطه مورد نظر دچار مشکل شده باشد با درد همراه میشود و هرچه درد بیشتر باشد نشان دهنده این است که آن عضو درگیری بیشتری داشته بیماری آن شدیدتر است.
موارد عدم کاربرد ماساژ
اگر ناحیه تحت درمان دارای هر کدام از این موارد باشد نمیتوان ماساژ را انجام داد: زخمهای باز بزرگ؛ سوختگی؛ زخمهای پوستی؛ اِدم شدید (تورم شدید)؛ نواحی دارای موی بسیار زیاد؛ حساس شدن پوست؛ عفونتهای باکتریایی؛ بیماریهای پوستی؛ بیماریهای بدخیم مانند سرطان
تنظیم بدن
بدن برای اینکه تمامی اعضا ی آن به در ستی کارشان را انجام دهند باید تنظیم باشد که اگر تنظیم نباشد یعنی خللی وجود دارد که باید برطرف کرد. بدن که تنظیم نباشد اولین جایی که خراب میشود و درست کار نمیکند روده هاست و رودهها که دچار مشکل شوند مشکل به اعضای دیگر بدن هم سرایت میکند و بیماریهای مختلف به وجود میآید. سرطانها و بیماریهای صعب العلاج در بدنی که تنظیم نیست شکل میگیرد.
اگر بدن تنظیم نباشد ممکن است ناف هم سر جای خود نباشد . برای اینکه بفهمیم ناف سر جای خود است یا نه باید انگشت خود را داخل ناف بیمار گذاشت و نبض داخل ناف را بررسی کرد؛ اگر نبض داشته باشد ناف سر جای خود است ولی اگر نبض نداشته باشد یعنی ناف سر جای خود نیست و مدفوع شکل ندارد ( مدفوع انسان سالم باید مثل فیتیله باشد) حال اگر نبض بالای ناف باشد مدفوع تکه تکه هست و شخص یبوست دارد. اگر نبض زیر ناف باشد مدفوع شل است.برای تشخیص تنظیم بودن یا نبودن بدن، باید شخص به پشت خوابیده باشد و
دستها کنار بدن باشد زیر سر هم نباید چیزی باشد. انگشتان شصت پاها را جفت میکنیم اگر مساوی باشند معلوم میشود بدن تنظیم است ولی اگر مساوی نباشند یعنی بدن تنظیم نیست.
روش تنظیم کردن بدن
برای تنظیم کردن بدن باید مراحلی طی شود:
مرحله اول: ماساژ انگشتان کوچک پاها به مدت سه دقیقه.
مرحله دوم: ماساژ پشت کتفها به گونهای که شخص روی شکم میخوابد و چانه روی زمین قرار میگیرد. یکی از دستهای بیمار را به پشت خم میکنیم تا در کتف بیرون زدگی مشخص میشود آنگاه با انگشت شصت پشت کتفها به صورت دایرهای در جهت عقربههای ساعت ماساژ داده میشود. در هر دو طرف همین گونه عمل میشود.
مرحله سوم: شکستن قولنج؛ به صورتی که شخص ماساژ دهنده در بالای سر بیمار قرار میگیرد و دستان خود را پشت کتفهای بیمار قرار میدهد و شروع به شکستن قولنج میکند.
مرحله چهارم: بیمار به سمت بغل میخوابد (مثلا به سمت راست) ماساژ دهنده دست راست بیمار را از زیر بغل دست چپ بیمار گرفته و دست دیگر خود را روی کتف بیمار گذاشته و در جهت مخالف هم فشار میدهد. این عمل در هر دو طرف بیمار انجام میشود.
مرحله پنجم: شخص بیمار به پشت خوابیده و باید از شخص دیگری کمک گرفت تا مشت خود را بر روی ناف بیمار گذاشته و با دست و پای خود زانوهای بیمار را نگه دارد ماساژ دهنده یا طبیب انگشتان شصت پای بیمار را گرفته و به سمت بالا بکشد.
بعد از این مراحل دوباره شصت پاها را تست میکنیم اگر مساوی شده بود بدن تنظیم شده است و اگر مساوی نشده بود باید یکبار دیگر تنظیم بدن صورت بگیرد.
بعد از تنظیم شدن ،بیمار احساس سبکی وراحتی در بدن خود میکند.
نکته: اگر بعد از تنظیم کردن بدن، مدفوع خوب نباشد درمانش سیاهدانه با عسل است. به این صورت که سیاهدانه ملایم کوبیده شود و له شود. با انگشت سبابه دست راست عسل بر داشته شود و در سیاهدانه زده شود و روی زبان گذاشته شود. این کار رودهای که بالای بیست سال خراب باشد اصلاح میکند.
برای مطالعه مطالب بیشتر از وبلاگ سایت سلامتکده احیاء بازدید کنید
دیدگاهتان را بنویسید