آداب شیر دادن و تربیت فرزند در اسلام
آداب شیر دادن و تربیت فرزند در اسلام
اشاره
در آداب شیر دادن ، انتهای شیر دادن پایان دو سالگی است. وبرخی علما معتقدند که بدون عذر بیش از دو سال شیر دادن جایز نیست ، مگر آنکه باعث اذیّت و آزار کودک گردد وحالت اضطراری ایجاد شود.
از سوی دیگر، کمتر از بیست ویک ماه شیر ندهند، مگر در صورت ضرورت، مثل اینکه مادر شیر نداشته باشد.
و یا شیر مادر برای کودک مضر باشد، یا دایه ای یافت نشود، یا قادر بر پرداخت اجرت دایه نباشد. وجمعی از علما معتقدند که برمادر واجب است نخستین شیری که به پستانش می آید به نوزادش بخوراند ، شیری که اگر به بچّه ندهد زنده نخواهد ماند، یا قدرت کافی نخواهد داشت.
آداب شیر دادن
1. از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: «سودمندترین و مبارک ترین شیرها برای فرزند، شیر مادر است».
2. در حدیث است که روزی امام صادق علیه السلام مشاهده کرد امّ اسحاق به فرزندش شیر می دهد، به او فرمود: «ای مادر اسحاق، از یک پستان به کودک شیر نده بلکه از هر دو پستان بده که یکی به جای غذا ودیگری به جای آب است».
3. از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: «دایه ای انتخاب کنید که هم صورتی زیبا وهم سیرتی نیک داشته باشد، زیرا در نوزاد تأثیر دارد وکودک در صورت و سیرت شبیه به دایه می شود».
شیرهای ممنوع
1. از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود: اگر به حکم ضرورت فرزند خود را به دایه یهودی یا مسیحی سپردید (اوّلاً:) اجازه ندهید که فرزندتان رابه خانه خودببرد و (ثانیاً:) سفارش کنید از خوردن شراب وگوشت خوک ودیگرچیزهایی که درآیین آنهاحلال (ولی دراسلام حرام)است اجتناب ورزد».
2. در احادیث معتبر استفاده کردن از شیری که از زنا به وجود آمده نهی
شده است.
3. (نیز) در احادیث از شیر زنی که خود متولّد از زناست نهی شده است.
4. حضرت رسول صلی الله علیه و آله از شیر زن احمق وهمچنین زنی که چشمش معیوب است نهی کرد، زیرا شیر در شیرخوار اثر می کند.
حدّاقل مدّت شیردهی
از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود: «مدّت شیر دادن به نوزاد بیست ویک ماه است وهر چه کمتر باشد ظلم بر نوزاد است».
برای مطالعه بیشتر می توانید از مطالب ما در صفحه مجله احیاء بهره مند شوید
دیدگاهتان را بنویسید